3 Şubat 2014 Pazartesi

Sağlıklı Yemek Tarifleri




Yeni tariflerimle 3 marttan itibaren yeni blogum mutfağımdaki güneşte görüşmek üzere:)))
http://mutfagimdakigunes.blogspot.com.tr/



BROKOLİ ÇORBASI

İçindekiler:
1 adet iri doğranmış kuru soğan
1 paket yıkanıp elle iri parçalara bölünmüş brokoli (yaklaşık 2 avuç dolusu)
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı tereyağı (yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz)
Tuz, karabiber
Muskat rendesi ( küçük hindistan cevizi) çay kaşığı ucu kadar



Yapılışı:
Soğan, yağ ve brokolileri 4 bardak suyla tencereye koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin. (Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte) Sütünü ilave edip bir kaç taşım kaynatın. Ateşten alıp tuzunu, karabiberini ve muskat rendesini ekleyin. Biraz bekledikten sonra blenderden geçirin. Servis tabağına alın AFİYET OLSUN.



NOHUTLU BUĞDAY ÇORBASI


İçindekiler:
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su (herkesin bardak boyu farklı olduğundan koyu olursa daha sonra kaynamış su ilave edebilirsiniz)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, kırmızıbiber, nane





Yapılışı:
Önceden haşlayıp soğuttuğunuz buğday ve nohudu bir çorba tenceresine koyun. İçine yoğurdu ve yumurtayı ilave edip karıştırın. Karıştırmaya devam ederek soğuk suyunu koyup, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca bir kaç dakika daha pişirmeye devam edin. Daha sonra ateşi kapatıp tuzunu katın. Bir tavada tereyağı, nane ve kırmızıbiber ile yağı yakmadan bir sos yapın ve çorbanın üzerine dökün. AFİYET OLSUN...

SEBZELİ SPAGETTİ

İçindekiler:
½ paket kepekli spagetti
1 adet jülyen doğranmış kırmızıbiber
1 orta boy jülyen doğranmış havuç
1 orta boy jülyen doğranmış kabak
2 adet orta boy kabuğu soyularak küçük doğranmış domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş bıçakla ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı ince doğranmış taze fesleğen
2 çay kaşığı kekik
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Damak tadına göre tuz ve isot

Jülyen doğrama : Kibrit çöpü şeklinde doğramadır.



Yapılışı:
Makarnayı paketteki tarifine göre haşlayın (her markanın kalınlığı ve kullanılması gereken su miktarı farklı olabilir).Haşlama suyuna az miktarda tuz ve sıvı yağ koyun. Bir tencereye yağı ve sebzeleri; sırasıyla havuç, sarımsak, biber, kabak, domatesi koyarak soteleyin. Yumuşayınca salçasını ilave edip salçanın çiğ kokusu çıkana kadar soteleyin. Ateşten alın. Tuzunu ve baharatlarını ilave edip karıştırın. Haşladığınız makarnanın suyundan 2-3 kaşık alın. (Ben makarnaların suyunu pilav gibi iyice çektiriyorum ya da çorba da kullanıyorum. Çünkü makarna da çok değerli vitaminler var. B grubu vitaminlerin suya karışmaması için buna dikkat edilmesi gerekiyor.)
Aldığınız suyu hazırladığınız sebze sosuna katın. Süzülen makarnaları yapışmaması için çok az soğuk sudan geçirip sosuyla buluşturun ve makarnanın sosuyla bütünleşmesi için bir kaç dakika birlikte pişirin. AFİYET OLSUN




SEBZELİ NOODLE

İçindekiler:1 paket noodle (Çin spagettisi)
1 adet orta boy jülyen doğranmış havuç
1 adet orta boy jülyen doğranmış soğan
1 adet jülyen doğranmış kırmızıbiber
1 adet jülyen doğranmış sarı biber
1 adet jülyen doğranmış yeşilbiber
3 yaprak ince kıyılmış lahana
1/2  paket soya filizi
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı soya sosu
Tuz (soya sosu oldukça tuzludur, tuz dikkatli kullanılmalıdır.)
Karabiber, kekik




Yapılışı:
Büyük bir vok ( derin bir tava ) tavaya yağı koyun. Sırasıyla soğanı, havucu koyarak yumuşatın. Ardından biberleri soteleyin. Lahanaları ilave edin. Lahanalar yumuşayınca yıkanmış soya filizlerini ekleyip 1-2 dakika sonra ateşten alın. Tuz ve baharatlarını ilave edin.
Diğer tarafta noodle ı üzerindeki tarifine göre haşlayıp tavadaki sosla buluşturun. Soya sosunu ilave edip bir kaç dakika daha pişirip ateşten alın. AFİYET OLSUN...







KIRMIZI BİBER DOLMASI

İçindekiler:
4 adet uzun kırmızıbiber
1 su bardağı yağsız beyaz veya lor peynir
1 kaşık koyu yoğurt
1 tatlı kaşığı kıyılmış taze reyhan(kuru kullanacaksanız miktarı azaltın)
1 çay kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı keten tohumu
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı köri




Yapılışı:
Kırmızıbiberleri yıkayıp kurulayın ve baş kısmını düzgün kesip içini boşaltın. Çekirdekleri kalmasın. Peyniri ezin ve diğer malzemelerle karıştırın. Karışımı biberlerin içine sıkı bir şekilde doldurun, biberlerin dışını temizleyin ve keskin bir bıçakla ½ cm. kalınlığında dilimleyin. İsterseniz fesleğen yaprakları ile servis tabağına yerleştirin. AFİYET OLSUN...




BULGURLU DOMATES DOLMASI

İçindekiler:
8 adet küçük boy domates (üzerinden ince bir kapak kesilip içi boşaltılmış)
1 su bardağı köftelik bulgur ( Üzerine geçmeyecek kadar kaynamış suyla ıslatarak 10 dakika yumuşatın)
6-7 dal kıyılmış maydanoz
6-7 dal kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı salça (yarısı domates/yarısı biber salçası)
4 adet ince doğranmış yeşil soğan
Tuz, pul biber, kimyon ( damak tadınıza göre )
½ limon suyu
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı




Yapılışı:
Yumuşayan bulguru geniş bir kaba koyarak biraz soğutun. İçine önce salça , yağ, limon, tuz ,biber, kimyon koyup iyice karıştırın. Diğer malzemeleri de ilave edin. Sonra bu karışımı içlerini boşalttığınız domateslerin içine doldurun. Servis tabağına yerleştirin, domates dolmalarının üzerine taze nane yaprakları yerleştirin. AFİYET OLSUN...







MANTAR DOLMASI

İçindekiler:
1 paket orta büyüklükte mantar
1 su bardağı lor peyniri
6 -7 dal kıyılmış maydanoz
1 adet ince kıyılmış yeşilbiber
Karabiber(çay kaşığını ucu kadar)
1 çay kaşığı kekik
½ çay kaşığı biberiye




Yapılışı:
Mantarları temiz bir bezle silin ya da soyun. Mantarı zedelemeden sapını ayırın. Malzemeleri karıştırıp mantarların içine doldurun. 180 derecede 15-20 dakika mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Herkesin fırını farklı olduğu için pişme süreleri farklılık gösterebilir. Bunu dikkate alın. AFİYET  OLSUN.





FIRINDA SEBZE KIZARTMA

İçindekiler:
2 adet küp şeklinde doğranmış patates
2 adet kalın doğranmış yeşilbiber
1 adet kabuğu soyulup küp şeklinde doğranmış patlıcan
1 adet küp şeklinde doğranmış kabak
1 kaşık zeytinyağı
Tuz, pul biber, kekik




Yapılışı:
Bütün malzemeleri geniş bir kapta karıştırıp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabına koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. İstenirse bu karışıma havuç ta konabilir. Kızartma yerine tercih edebileceğiniz sağlıklı bir yemek. AFİYET OLSUN...




FIRINDA MÜCVER

İçindekiler:
2 adet rendelenmiş orta boy kabak
1 adet rendelenmiş orta boy havuç
1 adet rendelenmiş orta boy patates
½ su bardağı kıyılmış maydanoz
½ su bardağı kıyılmış dereotu

1 adet doğranmış kırmızı biber
3 adet ince doğranmış yeşil soğan
2 yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kepekli un
Tuz, karabiber





Yapılışı:
Derin ve büyük bir kase de bütün malzemeleri karıştırın Yağlı kağıt yerleştirilmiş, fırına dayanıklı bir kaba, bir parmak kalınlığında olacak şekilde karışımı koyun. 200 derecelik ısıtılmış fırında 30 dk. Pişirin. Isıya dayanıklı cam kap kullanacaksanız fırını önceden çok ısıtmayın ve çıkardıktan sonra kabı ıslak zemine koymayın. AFİYET OLSUN.






















BAHARATLI PATATES

İçindekiler: 
 3 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı biberiye (taze veya kuru)
Az tuz
YAPILIŞI: Patateslerin kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye alın ve üzerini geçmeyecek kadar su koyun. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Vitamininin içinde kalması için iyice suyunu çektirin. Ateşten alın sıcakken içine zeytin yağını, tuzunu ve diğer baharatlarını ilave edip ezmeden dikkatlice karıştırıp servis tabağına alın. Maydanozla süsleyin. AFİYET OLSUN.













.MANTAR SOTE
İçindekiler:
1 paket taze kültür mantarı
1 adet iri domates
2 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
½ çay kaşığı tarhun otu
½ çay kaşığı kekik
½ çay kaşığı pul biber
Tuz
Yapılışı:
Mantarları soyun ya da bir bezle silin. Tavaya zeytinyağı koyup ısıtın. Ardından ezilmiş sarımsakları, ince doğranmış biber ve domatesleri ekleyin, domates suyunu çekince hemen iri doğradığınız mantarları ve defne yapraklarını ilave edin. Ateşiniz yüksek ısıda olsun altını kısarsanız mantar sulanır. Bu şekilde biraz soteleyin. Ateşi kapatıp tuz ve baharatları ekleyin, karıştırıp servis tabağına alın. AFİYET OLSUN.




BROKOLİ SALATASI

İçindekiler:
1 paket brokoli (sirke ile yıkanıp küçük çiçeklere ayrılmış)
1 adet uzun kırmızıbiber
6 adet kokteyl domates
½ su bardağı haşlanmış mısır
10 dal el ile koparılmış maydanoz
6-7 adet çekirdeği çıkarılıp doğranmış yeşil zeytin
1 yemek kaşığı kapari
Tuz, isot (damak tadına göre)
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
½  limon suyu




Yapılışı:
Yağ, tuz, limon suyu, isot hariç bütün malzemeleri karıştırın. Servis tabağına alın üzerine hazırladığınız sosu dökün. Limon ve nane yaprakları ile süsleyin. AFİYET OLSUN...


RENGARENK SALATA

İçindekiler:
1 adet el ile iri parçalar halinde koparılmış marul (sirkeli suda yıkanmış, kurulanmış)
3 adet ince doğranmış yeşil soğan
1 adet ince halkalar halinde kırmızıbiber
½ su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı soya filizi
1 yemek kaşığı kapari
1 adet halka şeklinde doğranmış salatalık
2 yemek kaşığı halka şeklinde kıyılmış yeşil zeytin
100 gr. küp şeklinde doğranmış biraz sert beyaz peynir
½ limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı kıyılmış taze biberiye
2 çay kaşığı sumak
Tuz




Yapılışı:
Limon suyu, yağ, nar ekşisi, biberiye ve sumakla sosunu hazırlayın. Peynir hariç tüm malzemeleri geniş ve derin bir salata tabağına koyup karıştırın. Sosunu dökün, üzerine peynirleri yerleştirin. AFİYET OLSUN...


ROKA SALATASI

İçindekiler:
2 demet iri doğranmış roka
5-6 adet bebek mısır
1 adet halka şeklinde doğranmış uzun kırmızıbiber
7 - 8 adet kiraz domates
Üzerini kapatacak kadar dil peyniri
1 çay kaşığı keten tohumu
4 adet iri doğranmış ceviz içi
1 yemek kaşığı çam fıstığı (tavada hafif pembeleştirin ve soğutun)
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
½ limon suyu
Tuz, isot veya pul biber




Yapılışı:
Yağ, tuz, limon suyu ve nar ekşisi ile sosunu hazırlayın. Servis tabağına rokayı, üzerine kırmızıbiberleri, domatesleri koyun, sosunu dökün. K
eten tohumu, ceviz ve fıstıkları ilave edin. Bebek mısırları ve dil peynirlerini üst üste yığıp orta kısmı yüksek olacak şekilde yerleştirin.  AFİYET OLSUN...



BULGURLU PATATES

İçindekiler:
4 orta boy haşlanmış patates
½ su bardağı köftelik bulgur(kaynamış suyla ıslatılmış)
4 adet ince kıyılmış yeşil soğan
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½ limon suyu
Tuz, karabiber, isot(damak tadına göre)
½ çay kaşığı kişniş




Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri sıcakken ezip püre haline getirin. Yumuşayan bulguru ilave edip yoğurun. Karışım ılık hale gelince diğer malzemelerle buluşturup iyice karıştırın. Karışımdan elinize ceviz kadar alın ve yuvarlak, yassı köfteler oluşturup servis tabağına yerleştirin. Daha donra köftelerin üzerine birer siyah zeytin yerleştirilerek süsleyin. AFİYET OLSUN...









CEVİZLİ DİP

İçindekiler:
1 su bardağı ceviz
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı isot veya pul biber
Tuz




Yapılışı:
Ceviz içlerini ve sarımsağı rondo da iyice çekin. İçine salçaları, baharatları , tuzu ve zeytin yağını ilave edip karıştırın. Bu dip kanepelerde kullanılacağı gibi meze olarak da kullanılabilir. AFİYET OLSUN.



LAHANA SALATASI

İçindekiler:
½ adet ince kıyılmış küçük boy lahana
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet küçük doğranmış orta boy elma
1 adet küçük doğranmış orta boy armut
½ bardak irice doğranmış ceviz
½ bardak kuru üzüm
½ bardak nar tanesi

1 portakalın suyu
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı




Yapılışı:
Limon suyu, zeytinyağı ve ceviz dışında bütün malzemeleri geniş bir kapta yavaşça karıştırın. Servis tabağına alın, sosunu dökün ve en son olarak cevizleri serpin. Üzerini nane yaprakları ile süsleyin. AFİYET OLSUN.



SEBZELİ BÖREK

İçindekiler:
4 adet yufka
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
4 adet taze soğan
1 bardak soya filizi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı soya sosu

Yufkaların aralarına sürmek için:
1 yumurta akı ( sarısını üzerine ayırın)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı su

Yapılışı:
Tüm sebzeleri ince uzun şeritler halinde doğrayın. Bir tavaya yağı koyup havuç, soğan, biber, kabak sırasıyla soteleyin. En son soya filizlerini  ve soya sosunu ekleyin ve bir iki karıştırıp ateşten alın. Biraz soğutun. Soya sosu tuzlu olduğu için tuz ilave etmemek yerinde olur. Siz damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın.
Düz bir zeminde yufkaları üst üste koyun ve sekiz eşit parçaya bölün. ( Önce ortadan dörde bölün, sonra da her bir parçayı ikiye bölün.) Her bir üçgenin üzerine fırçayla sulu karışımdan sürün, üzerine ikinci bir üçgen parça koyun. İkinci parçanın üzerine  bir miktar sebzeli iç malzemeden koyup dolma sarar gibi sarın. Yağlanmış fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecelik fırında yaklaşık 25 - 30 dakika pişirin. ( Süre fırınınızın durumuna göre değişebilir, üzeri biraz kızarıncaya kadar pişirin.)




BAL KABAKLI TOPLAR

İçindekiler:
2 dilim bal kabağı
10 adet pötibör büsküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
½ bardak ceviz içi
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 adet kakule
4 adet karanfil
 1 adet çubuk tarçın
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
 Biraz daha tatlı yapmak isteyenler içine bir kaşık pudra şekeri ekleyebilirler.
  


Yapılışı:
Kabakları; bir çay bardağı su, çubuk tarçın, karanfil ve kakule ile kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın . Cam bir kaba alarak ezip püre haline getirin. İçine iri ufalanmış büsküvileri, tarçını, rendelenmiş portakal kabuğunu ve cevizi ekleyin. İyice karıştırıp elinizle küçük toplar yapın ve bu topları bir tabağa koyduğunuz hindistan cevizine bulayarak servis tabağına yerleştirin. AFİYET OLSUN.



YOĞURTLU PATLICAN SALATASI
İçindekiler: 
3 adet kemer patlıcan
2 su bardağı  koyu yoğurt
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 diş sarımsak ( isteğe bağlı)
Tuz, pul biber
Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp bir iki yerinden bıçakla kesin ve ocakta veya ızgarada közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup tahta üzerinde bıçakla ince ince kıyın. Sarımsakları ezin. Derin bir kasede patlıcan, sarımsak, tuz, dereotu ve yoğurdu karıştırıp servis tabağına alın. Pul biber ve dereotu ile süsleyin. AFİYET OLSUN.

















ISPANAKLI KREP
İçindekiler: 10 kişilik
Krep hamuru için:
2 yumurta
1 su bardağı süt
½ su bardağı un
1 tutam tuz
İç malzemesi:
½ kilo ıspanak
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kişniş 
1 çay kaşığı tuz ( damak tadınıza göre ayarlayın)
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
½ çay bardağı su
Bir tutam kekik

Yapılışı:
İç malzemesi için; Ispanakları yıkayıp süzün. Soğanları istediğiniz gibi doğrayın. Derin bir tavaya zeytin yağını koyup, yağı biraz ısıtın. Soğan ve tuzu ekleyip soğanları yumuşatın. Ardından elinizle iri parçalar halinde kopardığınız ıspanakları ilave edip, yüksek ateşte ıspanaklar sulanmadan soteleyin. Ateşi kapatıp maydanozu, pul biberi, kişnişi ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Sosu için; küçük derin bir sos tenceresine, salça, yağ, şeker ve suyu ilave edip hafif ateşte kaynatın, kaynarken ağzını kapatın. Bir iki taşım kaynayınca ateşi kapatın ve içine bir tutam kekik atın.

Krep hamuru için; Yumurta, süt, bir tutam tuz ve unu derin bir kapta karıştırarak sulu bir hamur elde edin. Yapışmaz bir tavayı ateşte ısıtın, çok az miktar yağ koyup krep hamurundan bir kepçe tavaya dökerek pişirmeye başlayın. Ateşiniz orta ısıda olsun. Krep hamuru tavanın yanlarından kalkmaya başladığında, diğer tarafını çevirebilirsiniz. Her iki tarafı da pişince düz bir servis tabağına alıp aynı şekilde hamurunuz bitinceye kadar pişirmeye devam edin.
 Hepsi bittiğinde, ıspanaklı karışımdan bir kaşık alıp krep hamurunun bir kenarına uzun bir şekilde yayın. Sonra rulo şeklinde sarıp sunum yapacağınız servis tabağınıza yerleştirin. Hepsini bu şekilde sarıp, üzerine bir miktar sos dökün ve maydanozla süsleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN.



















DOMATES ÇORBASI
İçindekiler:
2 adet orta boy domates
1 orta boy soğan (Bütün olarak, vitamin değerini artırmak için kullanın)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı un
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığının ucu ile muskat rendesi
Tuz
Yapılışı:
Domateslerin kabuğunu soyup rondoda püre haline getirin. Bir kasede unu bir çay bardağı sütle inceltin. Çorba yapacağınız tencereye  domatesleri ve yağı  koyup kısık ateşte yaklaşık beş dakika pişirin, salçasını ilave edin ve bir kaç taşım daha kaynatın. Üzerine unlu süt karışımını ve  dört bardak kaynamış suyu  ve bir bütün soğanı ilave edin. Yedi - sekiz dakika pişirin. Ateşi kapatıp tuzu, muskatı ve karabiberi ekleyin. Daha sonra içinden soğanı çıkarıp servis tabaklarına alın. Fesleğen yaprağını koyun, dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar ve kıtır ekmek koyabilirsiniz.  AFİYET OLSUN.














SEBZELİ PİLAV

İçindekiler:
1 bardak esmer pirinç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 küçük havuç
1 küçük patlıcan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
 Dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
2 bardak sıcak su
Yapılışı:
Pirinci  bir  bardak sıcak su ve bir çay kaşığı tuzla 20 dakika ıslatın. Pilav tenceresine yağı ve küçük küpler halinde doğradığınız havucu  ve dolmalık fıstıkları koyup kısık ateşte 3 – 4 dakika karıştırarak yakmadan yumuşatın.. Ardından kabuğunu soyup küp şeklinde doğradığınız patlıcanları da 3- 4 dakika soteleyin. Islatıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edip sebzeleri ezmeden bir iki dakika karıştırın. 2 bardak sıcak suyu, tereyağı, zerdeçal ve  tuzu ekleyip bir kez karıştırın ve kapağını kapatıp ateşi biraz açın. Bir taşım  kaynayınca ateşi iyice kısın. Kısık ateşte suyunu çekip malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme süresinde karıştırmayın. Pişince kapağını açıp karabiber ve yenibaharı ilave edin. Alttan üste olmak üzere ezmeden karıştırarak koyduğunuz malzemelerin pilavın her yerine dağılmasını sağlayın ve kapağı tekrar kapatıp 5 – 10 dakika demlenmeye bırakın.  Dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN.















ZEYTİNYAĞLI BEZELYE

İçindekiler:
500 gr. İç bezelye
1 küçük havuç
1 küçük patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Tuz, kara biber, kekik
Dere otu
1 bardak sıcak su
Yapılışı:
Derin orta boy bir tencereye küp şeklinde doğranmış havuçları ve yağı koyup bir iki dakika soteleyin. Ardından küp şeklinde doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın. En son bezelyeleri, bir bardak sıcak suyu ve tuzu  ilave edip ağzını kapatın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra baharatlarını ekleyip servis tabağına alın, bol dere otu ile süsleyin. AFİYET OLSUN.



2 yorum:

  1. Harikasin...devamini beklerim desem ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Burcu'cuğum, devamı artık mutfagimdakigunes.blogspot.com.tr adresinde:))

      Sil