3 Şubat 2014 Pazartesi

Meditasyon















MEDİTASYON suskun zihin, derin konsantrasyon demektir.

Derin gevşeme tekniğidir ve derin dinlenmeye eşdeğerdir. İçimizdeki gücü ortaya çıkarır, özümüzle bağlantı kurmamıza yardımcı olur. Kendimizi tanımamızı, içe dönmemizi sağlar. Bu durumda beden ve bilinç birleşmekte ve birlik bilinci yaşanmaktadır. Bütün her şeyle bir olma bilinci. Ötekileştirmeyi bırakma halidir.

Bir yaşam biçimidir, önemli olan her yerde her şartta meditatif hale gelebilmek, meditasyonu yaşama geçirebilmektir. Farkındalıkla yapıldığında her şey meditasyon olabilir.

Meditasyonda nefes çok önemlidir, rahat ve uyumlu nefeslerle yapılır. Doğru nefes insanı rahatlatır ,stresten arındırır, dolayısıyla daha rahat meditatif hale geçirir.

Sürekli yapıldığında fiziksel ve ruhsal iyileşme görülür. Meditasyon öncesinde yapılan duş gevşemeyi kolaylaştırır. Enerjisi yüksek bir sözcüğe odaklı veya sadece nefese ve sese konsantrasyonlu olarak yapılabildiği gibi temalı da yapılabilir. örn, organ meditasyonu/affet meditasyonu/barış ve sevgi meditasyonu gibi. Toplu yapılan meditasyonların enerjisi çok yüksek olur ve herkes faydasını görür. Her yerde yapılabilir ancak doğada yapılan meditasyonun etkisi çok yüksek olur.

YARARLARI

1.Beden, zihin ve ruh dengesini sağlar.

2.Pozitif düşünceyi geliştirir.(çok önemlidir, pozitif düşünemeyen meditasyonu başaramaz.)

3.Öz güveni artırır.

4.Gençlik, sağlık verir, bağışıklık sistemini güçlendirir./görüntümüz olumlu enerji verir.

5.Yüksek enerji verir./ içimizdeki o büyük gücü ortaya çıkarır.

6.Duygu ve düşünceleri düzenler.

7.Farkındalığı artırır. 
                  
8.Stresi ve gerginliği yok eder.

9.Zihni sakinleştirir ve açar.

Meditasyonda beyin dalgaları değişir.

BEYİN DALGALARI: Titreşimleri farklı olan dört ana dalga var, bunlar: 

BETA: 13 – 30 hz. Arasındaki, günlük, uyanıklık halimiz, beynin aktif çalıştığı frekans. Yüksek durumunda stres, öfke gibi negatif duygular yaşanıyor. Günlük titreşimimiz le zihnimizi dinlendiremiyor, meditasyon yapamıyoruz.

ALFA:
 7.5-12 hz. Arasındaki, farkındalıklı halimiz. Rahat , sakin ve huzurlu olduğumuz titreşim. Derin ve rahat nefeslerle bu dalga boyuna geçebiliyoruz. Meditasyon ve yoga yaparken beyin bu dalga boyuna geliyor. Fiziksel ve ruhsal sağlığımız için olmamız gereken titreşimdir.

TETHA:
 4 – 8 hz. Arasındaki, derin meditasyon hali. Sezgi ve ilhamların geldiği frekanstır. Algıların çok açık olduğu anlar. Uykuya geçerken ve uykudan uyanırken bu frekanstayız. Yoga da doğru yapılan dinlenme pozisyonunda ve derin meditasyonda bu titreşime ulaşılmaktadır.

DELTA:
 0 – 4 hz. Arasındaki, derin uyku halidir. Bilinç devre dışıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder