23 Mart 2014 Pazar

Her boyutta arınmak





Fiziksel, düşünsel, duygusal ve ruhsal arınma

BAHAR GELDİ:) Yeni bir mevsim başlıyor. Diliyorum ve umuyorum bu her konuda iyi başlangıçların mevsimi olur:)  İnşallah üzerimize çöken karanlıklar son bulur geçer gider ve ışık görünür, eminim mutlaka görünür.
Bahar umut zamanı... Canlanma, yenilenme zamanı... Artık doğa canlanmaya, hareketlenmeye başladı., Doğayla birlikte bizde canlanıyoruz. Kışın ataletinden kurtulup bahara uyumlanıyoruz. Evlerimizde bahar temizliği yaptığımız gibi tüm bedenlerimizde temizlik yapma zamanı, arınma, detoks zamanı...Bahar başlangıçlar zamanı yani bedenimizi, zihnimizi ve ruhumuzu beslemek, yenilikler yapmak, vücudumuzda biriken toksinleri serbest bırakmak zamanı. Bahar bir geçiş; Hareketsiz ve genellikle kapalı alanlarda geçirdiğimiz kış mevsiminden sonra ısınan havaya, değişen doğaya uyumlanmak için bedenimizin her katmanında bazı hazırlıklar yapmak yararlı olur. Biriken toksinlerden arınmak gerekir.
Çeşitli etkenlerle vücudumuzda biriken toksinler sağlığımızı bozuyor. Serbest radikaller denilen hücrelerimizi paslandıran maddeler oluşuyor ve bu bizi yaşlandırıyor. Toksinler vücudumuzun her yerinde birikiyor, bunları atamadığımız zaman hastalanıyoruz. Aslında karaciğer, lenf sistemi, solunum sistemi, boşaltım sistemi ve ter gibi yollarla vücudumuzdan toksinleri her an atabiliyoruz. Tabii her şey yolundayken, sağlıklı olduğumuz zaman bunu başarabiliyoruz.
Detoks yaparak toksinlerden arınıyoruz. Toksinlerden arınmak fiziksel olarak metabolizmayı sağlığa kavuşturur, ruhsal olarak rahatlatır, mutlu eder, yaşam gücünü artırır.
Bedenimizde toksin oluşması yaşam tarzımızla çok ilişkili, sağlıklı ve yararlı alışkanlıklarla toksin atmamız kolaylaşıyor.

Bazı olumsuz alışkanlık ve ortamlar daha fazla toksin yüklenmeye neden oluyor. Bunlar:
1. Stres
2. Hareketsiz yaşam sürmek
3. Yanlış beslenmek
4. Yanlış nefes
5. Az su içmek
6. Kullanılan ilaçlar
7. Zararlı alışkanlıklar ( Alkol, sigara gibi. Bilimsel verilere göre, sigara içerken içeri çekilen hava 180 km hızla hücre duvarına çarpıyormuş ve bu bölgede doku anarşisi oluşturuyormuş. Hücreler savunmak için bölünmeye başlıyor ve çok fazla bölünme sonucu kansere yol açıyormuş !)
8. Az gülmek hatta gülmemek
9. Doğadan kopuk yaşamak
10. Az sevmek
11. Yetersiz ve verimsiz uyumak
12. Ekolojik dengenin bozulması
13. Negatif duygu ve düşünceler (Endişe, korku, öfke, kıskançlık, kin, nefret gibi...)
14. Karamsarlık
15.Elektro manyetik alanın bozulması
16. Kirli hava
17. Yalnızlık

Vücutta toksin birikmesiyle oluşan rahatsızlıkların fiziksel bedenden başlayarak, düşünsel, duygusal ve ruhsal olarak belirtileri :
Ağrılar                  
Kramplar                 
Güç kaybı            
Halsizlik                   
Bulantı                     
Cilt bozukluğu         
Bulantı                    
Uykusuzluk              
Ağız kokusu
Paslı dil
Hastalık
Konsantrasyon bozukluğu
Stres
Fazla ciddiyet
Kalitesiz yaşam
Gerginlik
Mutsuzluk


Toksinlerden arınmak yani detoks programı kişiye ve gereksinime göre yapılır. Özellikle fiziksel detoks kişiye özeldir, kesinlikle uzman kontrolünde yapılmalıdır. Burada kişinin yaşı, yaptığı işi, sağlık durumu, matabolizması çok önemlidir. Dünyada ki milyarlarca insanın hepsi ayrı ve özeldir. Her insan dünyaya ayrı bir donanım ve oluşumla gelmiştir, her insanın yapısı farklıdır. Doğal olarak her birine uygulanacak formül farklıdır. Burada yapılan en büyük yanlış; birisine iyi gelen detoks veya diyet programını bir başkasının da uygulamasıdır.
Ancak bazı genel alışkanlıklarla kendimizi toksinlerden koruyabiliriz. Bunları yapmakta hiç bir sakınca yoktur; Aksine herkese iyi gelecektir.
Her boyutta yapabileceklerimiz; ( daha sonraki yazılarımda bunları biraz açmak istiyorum)

FİZİKSEL BOYUTTA:
Mutlu olmak
Bol su içmek
Doğru ve dengeli beslenmek
Egzersiz yapmak
Doğru nefesi öğrenmek
Beden temizliğine özen göstermek
Açık havada dolaşmak
Yaşam alanını sık sık havalandırmak
Manyetik alanı temizlemek ( bilgisayar, cep telefonu, elektrikli aletlerin yaydığı radyasyonu asgariye indirmek)

DÜŞÜNSEL VE DUYGUSAL BOYUTTA:
Stresi önlemek
Endişe, korku, öfke, nefret gibi duygulardan arınmak
Olumlu düşünmek
Güvenmek
Sevmek
Affetmek ( Duygusal arındırır, özgürleştirir.)
Anı yaşamak

RUHSAL BOYUTTA:
Doğayla iç içe olmak
Hobi edinmek
Yaşlı ve çocuklarla birlikte olmak
Hayvan ve bitki beslemek
Dostlarla olmak
Müzik dinlemek, şarkı söylemek
Dua etmek, inançlı olmak
Enerji çalışmaları, yoga, meditasyon yapmak

Aslında bunların hepsi kaliteli yaşamanın sırları, mutluluğun anahtarı adeta. Bu yaşamda bir kez varız, yapabildiğimiz ölçüde kendimize iyi bakmalıyız. Sık sık bahsettiğim gibi önce kendimizi sevelim ve kendimize çok özen gösterelim. Unutmayalım biz iyi olursak her şey iyi olur; yansımamız iyi olur, bizim ışığımız çevremizi de aydınlatır, yayılır... 
Gülümsemeye, iyi haberlere, sevmeye en çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde ışığınız hep olsun ve herkesi, her şeyi aydınlatsın :))











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder